Fiks Film voor de klas

Ons netwerk is van onschatbare waarde en daarom doen we met veel liefde af en toe wat terug voor alle mooie kansen die we krijgen. Deze keer hield dat in dat we twee zondagen een groep van 20 tot 25 jongeren hebben lesgegeven over animatie video!Wie waren onze leerlingen?

De IMC Weekendschool is een zondagsschool die nieuwsgierige jongeren kennis laat maken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. De meeste van deze jongeren komen uit een ‘kansarm’ milieu. Daarom is het juist voor deze groep ontzettend belangrijk om te zien dat je jouw passie kunt (en stiekem ook móét) volgen.

De klas van de IMC Weekendschool
De klas van de IMC Weekendschool

Wat hebben we de leerlingen geleerd over animatie?

Wij hadden drie doelen opgesteld.

  1. We wilden de kinderen laten zien dat er niet één pad is naar jouw droombaan. Mijn opleiding psychologie, bijvoorbeeld, is niet de meest logische weg richting animatie video, maar er gaat geen dag voorbij dat ik mijn opgedane kennis niet gebruik. Je opleiding vormt je en daarna kun je altijd nog je keuzes bijstellen.
  2. Ook wilden we de kracht van beeld aantonen. Dit deden we onder andere door middel van een korte visuele presentatie waarin we de leerlingen uitlegde dat alle mensen visueel geprogrammeerd zijn. Iedereen is een beelddenker; De één iets meer dan de ander, maar taal is slechts een construct dat we ons hebben aangeleerd.
  3. Het derde doel was 'aan de slag'. Eerst gingen de leerlingen aan de slag met een storyboard. Daarna mochten ze met behulp van tijdschriften en knutselmateriaal hun eigen stop motion voorbereiden en tot leven wekken!
Hier werken de leerlingen aan de storyboards
Aan de slag met de storyboards

Een korte reactie van de IMC Weekendschool

“Wat Zijn de animaties geweldig mooi geworden. Knap ook van jullie dat jullie in zo'n kort tijdsbestek er iets moois van hebben kunnen maken en dat het nog gratis was ook. Je kunt zien dat er veel montage tijd in heeft gezeten, wat een werk.

Ik had al gezegd dat ik het twee hele leuke dagen vond met jullie. Jullie enthousiasme en gastvrijheid hebben ervoor gezorgd dat de leerlingen twee weken met plezier op zondag naar school zijn geweest. Chapeau!

 

Wie weet tot ziens en ik wil jullie al het goed wensen voor de toekomst met jullie bedrijf.”

Hier worden met fotocamera's de stop motion video's tot leven gebracht
Camera... Action!