Samen is beter dan alleen!

Het laten maken van een animatie video is al je eerste goede idee geweest. De keuze voor Fiks Film je tweede. Maar hoe ziet zo'n proces er eigenlijk uit? Dat verschilt uiteraard per producent. Bij Fiks Film vinden wij één ding het aller belangrijkst: Wij werken niet vóór, maar mét de opdrachtgever.

Door voldoende feedbackmomenten in te bouwen, blijven wij op één lijn met onze opdrachtgever. Sparren mag (moet zelfs) zoveel het kan. En in een feedbackronde gaan we door tot we samen besluiten dat we tevreden zijn! Lees hieronder stap voor stap hoe jij door ons jouw animatie video kunt laten maken.


Waarom een video?

1. Vraaggesprek

Na het eerste contactmoment plannen we een vraaggesprek in. Tijdens dit gesprek leren we elkaar en elkaars werkzaamheden beter kennen. We horen graag alles over jouw bedrijf; Hoe meer, hoe beter. Met behulp van een kort dynamisch interviewtje krijgen wij een helder beeld van jouw doelen.


Waarom een video?

2. Scriptschrijven

Het script is de letterlijke tekst voor de voice-over van de animatie. Dit is de eerste en belangrijkste bouwsteen van de video. Het is de fundering. Wij ontfermen ons over een eerste scriptversie. Het is dan aan jou om ons te voorzien van gedegen en grondige feedback. Hoe eerlijker jij bent, hoe eerder wij op hetzelfde koord dansen.  


Waarom een video?

3. Stijl bepalen

Deze stap loopt min of meer synchroon met het schrijven van het script. Let op: Al onze animaties en illustraties zijn hand gemaakt op basis van de wensen van onze opdrachtgever. Stijlen baseren wij op huisstijlhandboeken, de branche waarin de klant opereert, de identiteit van een organisatie en natuurlijk de voorkeuren van de klant.


Waarom een video?

4. Scenario schrijven

In het scenario schrijven we in woorden uit hoe de animatie zal verlopen. Bijvoorbeeld: 'Er verschijnen 4 zonnepanelen op het dak van meneer Groen'. Op deze manier komen we nog voordat we gaan illustreren overeen wat er precies wanneer gaat gebeuren. Ook hier is grondige feedback gewenst!


Waarom een video?

6. Storyboard tekenen

Aan de hand van het scenario en de stijl gaan we de tekenstudio in. We illustreren iedere scene exact zoals deze uiteindelijk in de animatie te zien zal zijn. Op die manier krijg je als opdrachtgever al een goed beeld van de 'look & feel' van de animatie. Uiteraard wordt dit onderdeel ook gevolgd door een feedbackmoment.


Waarom een video?

5. Stemacteur kiezen

We hebben keuze uit honderden stemacteurs in alle talen. Die keuze loopt van Bekende Nederlanders tot zeer vaardige talenten. Samen met jou gaan we opzoek naar dé stemacteur voor jouw video.


Waarom een video?

7. Animeren

Nu komt alles écht tot leven! Dit is uiteraard de spannendste en leukste stap voor jou als opdrachtgever. Het eindproduct is nabij! Uiteraard ben je hier ook weer in de gelegenheid om grondig te feedbacken!


Waarom een video?

8. Sound-design

Afhankelijk van jouw wens zullen we nog een sound-design (geluidseffecten) toevoegen. Geluidseffecten maken een video 'dieper' en zorgen ervoor dat je langer de aandacht vasthoudt. Probeer eens een film zonder geluid te kijken. Dan snap je wat we bedoelen.


Waarom een video?

9. Oplevering!

Nu is de animatie klaar. We zullen hem in het gewenste bestandsformaat opleveren. Ook, mocht die wens er zijn, ondersteunen we je met liefde in de verspreiding van de video.


De productietijd van een animatie ligt tussen de 4 tot 8 weken afhankelijk van de opdracht en de opdrachtgever.