Uitleganimaties - complexe materie helder overbrengen

Rijkswaterstaat

    Extern / Marketing

Voor Rijkswaterstaat hebben wij een video geproduceerd om het autodelen onder mensen te stimuleren. In samenwerking met Finn Smeets hebben wij het script volgestopt met psychologische snufjes. Deze zijn gericht op het versterken van de 'autodeel motieven'.


Provincie Groningen

    Extern / Overtuigen

Voor de Provincie Groningen maakten wij een animatie serie. De serie toont besluitvormers wat er aan de hand is in krimpregio's, zoals Groningen. Daarnaast moeten de video's aanzetten tot discussie binnen de tweede kamer en bij besluitvormers daarbuiten.


SamenWel!

    Extern / Informatief

SamenWel! is een initiatief van verschillende zorginstellingen. Hun doelgroep zijn 'laaggeletterde mensen'. Wij speelden hier bij de productie van de animatie op in door rekening te houden met het taalgebruik (B1 niveau) en de beeldende ondersteuning (lager tempo).


Logistiek Innovatie & Trainingscentrum

    Extern / Informatief

Via een externe partij heeft Fiks Film deze uitleganimatie mogen maken voor het LEC Nijmegen. In deze animatie wordt het Logistiek Innovatie & Trainingscentrum uiteengezet.


MijnKennis

    Extern / Informatief

Voor deze bedrijfsanimatie vroeg het MijnKennis ons of wij hun vernieuwende concept wilden vertalen naar een animatie video. De USP's van een bedrijf zijn mooi, maar belangrijker dan dat zijn de UBR's (Unique Buying Reason) van een klant. De vraag is niet meer 'waarom jouw dienst uniek is?', maar 'waarom een klant specifiek jouw dienst zou moeten afnemen?'. 


LibelleTV en Sanoma

    Extern / Informatief

Voor LibelleTV (Sanoma) hebben wij de miniserie Minuutje Medisch geproduceerd, bestaande uit zes animatie video's. Hoe ontstaan de zorgkwalen en hoe voorkom je ze?

Van de video's die bekeken worden op sociale media, wordt slechts 5 tot 10 procent bekeken met geluid. Vandaar de keuze voor ondersteunende tekst in beeld in de plaats van een voice-over.