Animatie video's voor Zorg & Welzijn

De nieuwe manier van communiceren in de zorg

De zorg is constant in ontwikkeling. Nieuwe inzichten, politieke beslissingen, calamiteiten en vergrijzing vragen de zorg om zich constant aan te passen aan nieuwe situaties. Waar vroeger de focus lag op genezen, ligt nu de focus op het bevorderen van een positieve gezondheid.

  • Heldere en duidelijke communicatie
  • Een video zegt meer dan tienduizend woorden
  • Begrijpelijk voor alle patiënten (laag en hoog opgeleid)
  • Aantrekkelijk voor iedere doelgroep (intern en extern)

Onze zorgvideo's op een rijtje

GGD Gelderland-Zuid en Sense.info

    Extern / Informatief

Deze serie animaties zijn gemaakt in samenwerking met de GGD Gelderland-Zuid en Sense. Deze serie bestaat uit een reeks van 6 animatie video's gericht op jonge meiden. 


GGZ Centraal

    Intern / Informatief

Voor GGZ Centraal hebben wij een uitleganimatie gemaakt over de wet BOPZ (Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen). De wet moet duidelijk zijn voor medewerkers, cliënten en alle omstanders van een gedwongen opname. Door middel van de animatie maken we de complexe materie meer toegankelijk voor deze doelgroepen.


SamenWel!

    Extern / Informatief

SamenWel! is een initiatief van verschillende zorginstellingen en de Bibliotheek Rivierenland. Ze zetten zich in voor een positieve gezondheid. Hun doelgroep zijn 'laaggeletterde mensen'. Wij speelden hier bij de productie van de animatie op in door rekening te houden met het taalgebruik (B1 niveau) en de beeldende ondersteuning (lager tempo).


LibelleTV en Sanoma

    Extern / Informatief

Voor LibelleTV (Sanoma) hebben wij de miniserie Minuutje Medisch geproduceerd, bestaande uit zes animatie video's. In de animaties wordt uitleg gegeven over veel voorkomende zorgkwalen. Hoe ontstaan de kwalen en hoe voorkom je ze?


ZZG zorggroep

    Intern / Informatief

Voor de ZZG Zorggroep hebben wij binnen 3 weken een deze miniserie gemaakt. De serie bestaat uit zes animatiefilms van ongeveer 60 seconden. De video's tonen werknemers de verschillende mogelijkheden waarop ze kunnen werken aan hun mentale of fysieke gezondheid. 


GGD Gelderland-Zuid

    Extern / Informatief

Deze animatie video voor de GGD Gelderland-Zuid speelt in op de ontwikkelingen omtrent de vluchtelingencrisis. Met een strakke deadline produceerden wij deze animatie in slechts 2 weken, van begin tot eind. Door het snelle optreden en flexibele handelen, kon de GGD vroegtijdig en accuraat hun aanpak communiceren naar hun doelgroep.


GGD Gelderland-Zuid

    Intern / Informatief

De meerjarenstrategie van de GGD Gelderland-Zuid hadden ze kunnen uitdragen met een nieuwsbrief, een lange lap tekst op intranet of een 'verplichte presentatie'. Vaak is dit echter niet de manier waarop je nieuwe visie binnenkomt bij je werknemers. Je komt wel binnen bij jouw doelgroep door middel van een snelle en heldere animatie die jouw verhaal beeldend maakt.