GGD Gelderland-Zuid & Sense

In het kort

De serie gemaakt over anticonceptie is een samenwerking tussen de GGD Gelderland-Zuid, Sense en Fiks Film. De miniserie verteld in het kort waar jonge meiden mee te maken krijgen als ze beginnen met de pil. 

 


Wat is de pil?

Wat is de pil eigenlijk? Binnen deze video wordt er in het kort uitgelegd wat de pil precies inhoud. Dit is de eerste video van de reeks en tevens een introductie van de serie.


Starten met de pil

 

Waar moet je rekening mee houden als je met de pil wilt starten? Deze tweede video van de miniserie legt het de jonge doelgroep haarfijn uit.


21 dagen de pil slikken

Hoeveel dagen achter elkaar moet je de pil eigenlijk slikken? 21 dagen dus. Waarmee moet je nog meer rekening houden binnen deze roulatie. In deze video komt het aan bod.


Stopweek overslaan

Het kan natuurlijk zo zijn dat je de stopweek eens wilt overslaan. Deze animatie legt je kort en krachtig uit waar je mee te maken krijgt. 


Ik heb de pil overgeslagen

Het overkomt elk meisje/vrouw weleens. Je bent de pil vergeten te nemen! Wat moet je nu doen? Binnen deze video wordt het duidelijk overgebracht.


Bijwerkingen van de pil

Natuurlijk kunnen er ook verschillende soorten bijwerkingen komen door het gebruik van de pil. Welke bijwerkingen moet je rekening mee houden die kunnen voorkomen?