LibelleTV, Sanoma

In het kort

LibelleTV is onderdeel van Sanoma. Het online video platform is een digitalisering van het magazine Libelle. Door Libelle ook online aan te bieden gaat Sanoma mee met de tijd. Door elke dag video's te uploaden met daarin nieuws, feitjes, grapjes of entertainment, bedient LibelleTV zowel jong als oud. LibelleTV wilt 'echt', 'persoonlijk' en 'dichtbij' uitstralen naar zijn doelgroep.

 


Het streven van de opdrachtgever

Met het nieuwe format 'Minuutje Medisch' brengt LibelleTV op een leuke en vermakelijke manier zijn doelgroep op de hoogte van zes simpele 'lifehacks'. Lifehacks zijn leuke trucjes om alledaagse problemen de baas mee te zijn, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, rugpijn, hooikoorts, muggenbulten en zonnebrand. 


Hoe hebben we dit streven bereikt?

Onze opdrachtgever leverden de scripts aan voor de video's. Daarop kregen wij de creatieve vrijheid om een illustratief pakkend verhaal neer te zetten. Een verhaal dat aansluit bij de huisstijl en doelgroep van Libelle.

 

Wij hebben de focus gelegd op het hoofdkarakter van de animaties, Irene. Irene ondergaat één voor één alle dagelijkse ongemakken. Het hoofdkarakter is geïnspireerd op de doelgroep van Libelle; Krachtige vrouwen met een leeftijd tussen de 25 en 65 jaar.

 

Om de video's niet te serieus (lees: saai) van aard te maken, hebben wij waar mogelijk een vleugje humor toegevoegd. Op die manier hebben we de video's voorzien van een illustratief verhaal dat zowel leerzaamals luchtig van aard is.


Heb je vaak last van hoofdpijn?

Voor mensen die vaak last hebben van hoofdpijn wordt in deze animatie video uitgelegd hoe je aan je hoofdpijn komt én hoe je van je hoofdpijn afkomt. Het is belangrijk om goed te drinken, maar er zijn meer gouden tips tegen hoofdpijn.


Slaap je slecht?

Slaap jij ook slecht in? In deze video wordt uitgelegd wat je kunt doen tegen slecht inslapen. Ook wordt er uitgelegd welke hormonen verantwoordelijk zijn voor een goede nachtrust. Daarnaast worden er 3 gouden tips gegeven om vanaf nu beter en sneller in slaap te vallen.

 


Heb jij blijvende last van je rug?

Mensen zitten tegenwoordig steeds meer en steeds langer. Dit kan leiden tot rugpijn. Echter, zijn er ook andere oorzaken voor lage rugpijn. In deze video komen de meest voornaamste oorzaken aan bod en ontvangt de kijker tips om rugpijn te voorkomen.

 


Heb jij vaak last van hooikoorts?

Veel mensen hebben last van hooikoorts. Sommige mensen hebben er meer last van dan anderen. Hoe ontstaat hooikoorts eigenlijk? Hoe kan ik mijn last verminderen? Deze vragen komen aan bod in de uitleganimatie over hooikoorts.

 


Wordt jij vaak gestoken door muggen?

"Ik wordt altijd helemaal lek geprikt en mijn vriend niet." Klinkt dit je bekend in de oren? Er zijn mensen die daadwerkelijk vaker gestoken worden dan anderen. Hoe dit komt én wat je het beste kunt doen als je eenmaal een muggenbult hebt, zie je in de animatie over muggenbulten.


Ben je verbrand?

Verbranden door de zon is zeer ongezond. Pas daarom goed op met verbranding. Mocht je tegen alle (grootmoeders-)adviezen in toch verbranden, kijk dan snel deze video. Er zijn remedies waar jij zeker nog nooit aan hebt gedacht. Bekijk snel de explainer en vind bruikbare tips!