SamenWel!

In het kort

SamenWel! is een initiatief van Ziekehuis Rivierenland, de Bibliotheek Rivierenland en de GGD Gelderland-Zuid. De organisatie draagt zorg voor de positieve gezondheid van de inwoners van Rivierenland. Ze richten zich hierbij voornamelijk op mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Deze mensen lopen namelijk sneller het risico op een ongezonde leefstijl.


Het streven van de opdrachtgever

Onze opdrachtgever, SamenWel!, zet zich in voor de gezondheid van laaggeletterden in de regio Rivierenland. SamenWel! is een toegankelijke online platform voor gezonde en leuke buurtinitiatieven, georganiseerd vóór en dóór de inwoners zelf. Door het promoten van de buurtinitiatieven stimuleert SamenWel! de positieve gezondheid van de inwoners. 


Het doel van de animatie

Laaggeletterden vinden het vaak spannend om zich aan te melden voor verenigingen of initiatieven, omdat dit vaak gepaard gaat met een flinke dosis aan papierwerk en inschrijfformulieren. Door op hun website het inschrijfproces voor activiteiten te vergemakkelijken, biedt SamenWel! inwoners van de regio Rivierenland de mogelijkheid tóch mee te doen aan leuke initiatieven uit de buurt.

 

De geproduceerde animatie video moet daarnaast de stap tussen sitebezoek en daadwerkelijke aanmelding verkleinen. Daarnaast dient de video als korte introductie op SamenWel! in het algemeen.


Hoe hebben we dit doel bereikt?

Spanning gaat vaak gepaard met het onbekende. Door laaggeletterden virtueel al mee te nemen door het proces van inschrijving, nemen we deze angst voor een groot deel weg. We reduceren het inschrijfproces tot drie stappen. Op die manier wordt het voor (ook lager opgeleiden) mensen gemakkelijk om hun weg te vinden op de website van SamenWel!.

 

 

Door middel van Immersion vergroten we daarnaast de betrokkenheid van mensen bij SamenWel! en het aanmeldingsproces. Meer weten over Immersion: Neem even contact op.