ZZG Zorggroep

In het kort over de animatieserie

 

In opdracht van de ZZG Zorggroep hebben wij een miniserie gemaakt bestaande uit zes animatiefilms. De Zorggroep biedt professionele zorg binnen de regio Zuid-Gelderland. Ze organiseren intensieve zorg, zodat cliënten langer thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast organiseren ze zorg in woongroepen. 

 

De Zorggroep vindt het belangrijk om zorg te dragen voor zijn werknemers. Daarom bieden ze hun werknemers tal van mogelijkheden om te werken aan hun mentale en fysieke gezondheid. Van deze mogelijkheden werd weinig gebruik gemaakt. Om de mogelijkheden meer onder de aandacht te brengen bij de werknemers, heeft de Zorggroep een extranet omgeving ingericht. Vervolgens kregen wij de taak om deze omgeving te vullen met animatie video's.


Het streven van de opdrachtgever

Met de animatieserie hebben wij teksten omgezet in beeld. Alle mensen, dus ook werknemers van de ZZG, hebben het druk en besteden dus liever niet te veel tijd aan het lezen van saaie teksten. Lezen kost veel tijd. Dit verplicht werkgevers om in oplossingen te denken. Een goede oplossing is het omzetten van tekst naar beeld. Door zowel auditief als visueel bij de mensen binnen te komen, onthouden en begrijpen mensen je boodschap tot 5 keer zo goed.


Houd plezier in je werk!

Plezier in je werk is belangrijk. Als je met plezier naar je werk gaat, straalt dit af op iedereen in je omgeving. Zowel de cliënt als collega's zullen je meer waarderen als je met een lach op je gezicht rondloopt.

In deze film worden mogelijke oplossingen getoond om werknemers (weer) plezier in hun werk te geven.


Zorg voor balans in je leven!

Als je niet goed in balans bent, kan dat weerslag hebben op je lichaam en geest. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van je werkzaamheden. Daarom biedt de ZZG zijn werknemers cursussen, trainingen en trajecten aan om in balans te komen/blijven. 

Deze animatie toont voorbeelden en oplossingen met betrekking tot 'balans in je leven'.

 


Leef gezond!

Er is niets zo belangrijk als een gezonde leefstijl. In de animatie video die geproduceerd is voor dit onderwerp leggen we uit en laten we zien hoe je kunt werken aan een gezonde leefstijl.


Zorg goed voor je lijf!

Als zorgverlener wordt er een enorm beroep gedaan op je lichaam. Door transfers en tillen komt er veel druk op je lichaam te staan. 

In de video tonen wij hoe je als zorgverlener anticipeert op overbelasting. Trainingen en coachingstrajecten kunnen medewerkers helpen overbelasting te voorkomen.

 


Zit goed in je vel!

Je kunt in je werk te maken krijgen met ongewenste gedragingen van cliënten of misschien zelfs van collega's. Soms krijg je simpelweg de combinatie van werk en privé niet rond. Met bedrijfsmaatschappelijk werk en/of coaches, krijg je weer grip op je leven.


Voel je veilig op je werk!

Om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, moet je je zowel fysiek als mentaal veilig voelen. In deze animatie komen voorbeelden aan bod van voorvallen die je een onveilig gevoel kunnen geven.

Ook wordt in de animatiefilm getoond hoe de ZZG zijn werknemers handvatten biedt om weer goed in het zadel te komen.